Onze Materialen

Tarwe stro en Riet

Echte rietjes gemaakt van echt STRO

Onze milieuvriendelijke tarwe- en rietstro rietjes zijn klaar om plastic en papieren rietjes te vervangen!

Tarwestrietjes worden gemaakt van het restafval van de strovoedselproductie. Rietrietjes worden gemaakt van de tarwestengels en elk ander deel van het riet wordt gebruikt voor een product (zoals hoeden, borden, gordijnen). Niets wordt verspild. Tarwe en riet worden het hele jaar na het seizoen geoogst. Normaal gesproken wordt dit afval niet gebruikt en verbrand. Maar nu hebben we er een prachtige natuurlijke nieuwe bestemming voor.

De tarwe- en rietstengels worden op de gewenste lengte gesneden. Daarna worden de rietjes gesteriliseerd in warm water. Bij dit proces worden GEEN chemicaliën gebruikt. Onze rietjes zijn volledig voedselveilig en glutenvrij. Ze zijn SGF, FDA & LFGB gecertificeerd. 

Onze tarwe- en rietstro rietjes zijn 100% natuurlijke producten en kunnen in diameter variëren. De tarwestro rietjes zijn van nature gemaakt tussen 3-7 mm dik. Ook al is dit een kleinere diameter, het is nog steeds perfect voor bijna elk type drankje. Als je een dikkere diameter wilt, is ons rietstro materiaal perfect. Onze rietjes zijn verkrijgbaar in 6-8 mm en 9-11 mm dik. Deze zijn perfect voor elk type drank, ook voor dikkere dranken zoals smoothies en milkshakes.

 

Bamboe

Bamboe is de naam voor een groep planten die familie zijn van de Gramineae, ookwel grassen. Zij bestaan uit strengels die van binnen hol zijn en rechtop staan. Bamboe staat bekend vanwege haar groeisnelheid, sterkte en duurzaamheid. Ze onderscheiden zich van andere grassen door de structuur en lengte van de stengels en het zeer bijzondere bloeigedrag, via scheuten in de grond plant bamboe zich voort.

Onze bamboe rietjes zijn 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Ze zijn dus de perfecte vervanging voor (bio) plastic rietjes. Aan het einde van hun levensduur kun je de rietjes gewoon in je compost doen, ze zullen uiteindelijk biologisch afbreekbaar zijn.

Onze bamboe rietjes zijn 200 mm lang. De rietjes zijn verkrijgbaar in 2 diametermaten: smoothie (8-10 mm) en regular (6 mm). Ze kunnen ook worden aangepast aan uw wensen.